200 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
100 g lys chokolade
½ stang vanilie
1 dl sukker eller flydende mild blomsterhonning
1 dl piskefløde
Tilberedning
Nødderne kommes i en bradepande og stilles i ovnen ved 170 grader, til de dufter og begynder at tage farve. De skal ikke brankes, men brune let.
Kom halvdelen af de varme nødder i en foodprocessor eller blender, og kør, til de næsten afgiver olie.
Hak den mørke chokolade groft, og kom den i blenderen sammen med halvdelen af vaniljestangens korn.
Blend videre.
Chokoladen vil nu smelte pga. varmen fra nødderne. Tilsæt så halvdelen af honningen, og blend det til en glat masse.
Tilsæt derefter halvdelen af fløden.
Hæld massen halvt op i et eller to glas, og gentag hele processen med den lyse chokolade, og hæld den oven på den mørke.
Stil glassene i køleskab, og spis det på brød, når det er kølet af.
Kan holde sig i op til 10 dage i køleskab.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar