30 gram blødt smør, plus mere til formen
225 gram sukker, plus mere til formen
225 gram sigtet hvedemel
1 1/4 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
2 store æg
2 store æggeblommer
177 ml sødmælk
2 tsk vanilleekstrakt
105 ml fløde
85 gram mørk chokolade, grovhakket
Instruktioner
1. Forvarm ovnen til 350 grader. Smør en 23x5 cm rund kageform, og dæk med pergament papir. Smør pergamentet og drys med sukker. Ryst overskydende af og sæt til side.
2. I en mellemstor skål, pisker mel, bagepulver og salt sammen og sæt til side. Pisk æg og æggeblommer på medium hastighed i 1 minut. Gradvist tilsættes sukker, og fortsætte med at pisk indtil let og luftigt, ca 3 minutter.
3. Varm mælk og smør indtil varm i en lille gryde over medium varme, være omhyggelig med ikke at koge mælken. Fjern fra varmen, og rør vanilie i. Den varme mælk tilsættes langsomt æggemassen men piskeren stadig kører. Gradvist tilsættes mel blanding, 1/4 kop ad gangen indtil det hele er blandet. Hæld i den forberedte kageform.
4. Kagen bages indtil den er gylden brun. Stik i kagen med en træpind. Der må ikke hænge kagedej fast. Bages i ca. 35 til 40 minutter. Sæt på en tør og ren rist og lad afkøle i 15 minutter. Tag kagen ud af formen, og vend kagen med bunden opad. Lad køle helt af.
5. Glasur: Bring fløden i kog i en lille gryde over medium varme. Læg chokoladen i en mellemstor skål og hæld fløde over under omrøring, indtil chokoladen er smeltet og rørt godt sammen. Sæt til afkøling lidt, ca. 10 minutter.
6. For at samle kage: Tag vaniliecremen ud af køleskabet. Pisk cremen indtil den er glat. Del kagen i to lige lag; smør nederste halvdel med dejen cremen. Læg den anden del af kagen på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar