mandag den 18. juni 2012

Lagkagebunde

220 g æg - 4 store æg
150 g sukker
110 g hvedemel
4 g bagepulver - 1 tsk
1 spsk mælk
1 tsk vaniljesukker


Fremgangsmåde:
1. Æggene klækkes ud i en skål, og piskes sammen med elpiskeren ca 1 minut.
2. Sukkeret varmes i ovnen i et par minutter til lige før det smelter, før det hældes i æggene hvor det piskes til max volumen, ca. 5 min.
3. Hvedemel og bagepulver blandes, og sigtes i æggemassen sammen med 1 spsk mælk, det hele vendes i med en dejskraber, det skal ikke piskes, da luften så forsvinder, kun vendes forsigtigt rundt, det skal beholde sin volumen.

Enkeltlag:
Dejen bredes ud på et bagepapir eller 3 lige store cirkler og bages ved 220 grader i ca. 8 min

Springform:
1. Massen hældes i en springform med bunden klædt med bagepapir og bages ved 190 grader i 25-35 minutter.
2. Kagen når den er gennembag skal stå 10 før den tages ud og afkøles på en rist, derefter i køleskabet i 1 times tid, før den deles i 3 lige store bunde, via en skarp kniv

Varianter:
Appelsin: 2 tsk. revet appelsinskal, 1 spsk. appelsinsaft og lidt orange frugtfarve
Birkes: Tilsæt 75 g birkes i dejen, sammen med melet, og 75 g smeltet smør.
Chokolade: Bland 100 g bitter smeltet chokolade i.
Citron: 1 tsk. revet citronskal, 1 spsk. citronsaft og en smule gul frugtfarve.
Kakao: Erstat 40 g hvedemel med kakao
Krydret: 2 tsk. blandet krydderi (nellike, kanel, muskat osv.)
Mokka: 2 spsk. pulverkaffe opløses i 1 spsk. vand og blandes i.
Nødder: 1½ dl fint hakket nødder tilsættes.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar