12 snegle
Basisopskrift:
1 dl lunkent vand
1/2 dl mælk
25 g gær
1 tsk sukker
1 spsk olie
1 tsk salt
250 g hvedemel (udskift evt. 100 g med grahamsmel)
Hvidløgssnegle:
2 spsk blødt smør
2 fed hvidløg
persille eller andre urter
Kanelsnegle:
2 spsk blødt smør
2 tsk kanel
Gæren opløses i vand og mælk. Til sæt sukker, salt og olie. Melet tilsættes og æltes glat og blød. Lad den hæve ca. 1 time. Imens blandes smøret med alt afhængigt af om det skal være hvidløgssnegle eller kanelsnegle.
Ælt dejen godt igennem og rul den ud på et melet køkkenbordet i ca 30x40 cm. Smøret smøres ud på dejen. Dejen rulles sammen som roulade og skæres i skiver på ca. 3 cm. Læg sneglene tæt sammen i en bradepande (husk at dæk bradepanden af med bagepapir). Sneglene må gerne ligge tæt, da de så hæver mere. Sæt sneglene til efterhævning i ca. 30 minutter. Bages ved 220 grader i ca. 15 minutter eller til de er gyldentbrune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar