Ingredienser:
2 usprøjtede appelsiner
250 g mandler
200 g sukker
1 spsk bagepulver
6 æg
Fremgangsmåde:
Vask appelsinerne grundigt, kom dem i en gryde, hæld vand på så det dækker appelsinerne og bring dem i kog.
Kog for svag varme under låg ca. 2 timer, til de er helt møre.
Tænd ovnen på 190°. Halver appelsinerne og fjern kernerne. Skær appelsinerne i grove stykker. Hak mandlerne i en foodprocessor og tag dem op af beholderen. Purer derefter appelsinerne i foodprocessoren. Kom smuttede mandlerne tilbage sammen med sukker, bagepulver og æg og bland det hele godt.
Kom det i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt med smør og drysset med mel.
Bag kagen ca. 1 time midt i ovnen. Drys revet chokolade ud over og lad det smelte. Lad den køle af før du tager den ud af formen.
Serveres med cremefraiche.
2 usprøjtede appelsiner
250 g mandler
200 g sukker
1 spsk bagepulver
6 æg
Fremgangsmåde:
Vask appelsinerne grundigt, kom dem i en gryde, hæld vand på så det dækker appelsinerne og bring dem i kog.
Kog for svag varme under låg ca. 2 timer, til de er helt møre.
Tænd ovnen på 190°. Halver appelsinerne og fjern kernerne. Skær appelsinerne i grove stykker. Hak mandlerne i en foodprocessor og tag dem op af beholderen. Purer derefter appelsinerne i foodprocessoren. Kom smuttede mandlerne tilbage sammen med sukker, bagepulver og æg og bland det hele godt.
Kom det i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt med smør og drysset med mel.
Bag kagen ca. 1 time midt i ovnen. Drys revet chokolade ud over og lad det smelte. Lad den køle af før du tager den ud af formen.
Serveres med cremefraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar